U Privrednoj komori Vojvodine održan je Okrugli sto Grupe frankofonih ambasadora u Republici Srbiji (VIDEO)

Grupa frankofonih ambasadora U Republici Srbiji posetila je Privrednu komoru Vojvodine, gde je održan okrugli sto o privrednoj saradnji .

frankofoni

PKV

Predsednik privredne komore Vojvodine Boško Vučurević izrazio je zadovoljstvo što je skup organizovan u Privrednoj komori Vojvodine, a na inicijativu predsedavajućeg Grupe frankofonih ambasadora u Republici Srbiji , ambasadora Egipta NJ.E. Amra Alguvejlija. Privredna komora Vojvodine u proteklih nekoliko godina posebnu pažnju posvetila je upostavljanju i proširenju privrednih veza sa novim tržištima za naše kompanije istakao je Vučurević. Naše aktivnosti prilagodili smo pandemijskim uslovima te smo u ovoj godini održali onlajn konferenciju sa kolegama iz Privredne komore Aleksandrije iz Egipta kao i sa kolegama iz Privredne komore Kazablanke iz Maroka. Tačno za dve nedelje zakazan je poslovni forum dve regije, Aleksandrije i Vojvodine za koji vlada veliko interesovanje i već sada imamo preko 140 zainteresovanih kompanija istakao je Vučurević.

Predsednik Privredne komore Vojvodine naglasio je i da su na okruglom stolu prisutni predstavnci 10 zemalja i da je Okrugli sto jedan od zamajaca unapređenju svih oblika naše privredne saradnje. Jer pored podrške u oblasti kulture , obrazovanja i promocije francuskog jezika, smatramo da postoji mnogo kapaciteta u ekonomskoj saradnji između Republike Srbije i grupe frankofonih zemalja.

Predsedavajući Grupe frankofonih zemalja U Republici Srbiji i ambasador Egipta NJ.E. Amr Alguvejli istako je da dolazi na ovaj skup u svojstvu predsedavajućeg Grupe frankofonih ambasadora koja jeste najveća grupa i obuhvata predstavnike Afrike, Azije i Evrope, što znači prvenstveno saradnju Srbije, naravno AP Vojvodine i frankofonih zemalja. U Aleksandriji se nalazi jedan od najvećih Univerziteta koji je sedište frankofonije u svetu. Ono što je jako važno istaći jeste da frankofone države broje ukupno 300 miliona ljudi . Na ovaj način želim svim učesnicima dobru saradnju kao i da nastavimo sa organizovanjem virtuelnih konferencija između Privrednih komora Frankofonije i Privredne komore Vojvodine. Verujem da ćemo tako uspeti da ostvarimo bilateralne odnose ali i da pospešimo privrednu saradnju.

Okruglom stolu prisustvovali su predsedavajući Grupe frankofonih amabsadora u Republici Srbiji NJ.E. Amr Alguvejli, ambasador Kraljevine Maroko NJ.E. Mohamed Amin Belhaž, Ambasador Republike Tunis NJ.E. Seif Alah Režeb, ambasador Poljske NJ.E. Rafal Perl, ambasador Kambodže NJ.E. Tan Vut, ambasador Švajcarske Urs Šmid, ambasador Kipra Dimitrios Teofilaktu, Ćarge d Affaires ambasade Republike Gvineje Amami Kobel Keita, Manuel Buar, direktor Francuskog instituta u Beogradu, Antonia Jutronić, referent za Frankofoniju Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije i Nina Veličković, ministar savetnik u Ministarstvu spoljnih poslova Republike Srbije.

Sekretar kabineta predsednika Privredne komore Vojvodine Jelena Bjelanović prezentovala je učesnicima skupa privredne potencijale AP Vojvodine .

Skupom je moderirao šef kabineta predsednika Privredne komore Vojvodine Milan Stojanov koji je istako da je ovaj skup nastavak dosadašnje kvalitetne saradnje kao i da će Privredna komora Vojvodine nastaviti da organizuje onlajn konferencije kao i onlajn forume sa privrednicima frankofonih zemalja.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*