U prvih 9 meseci 1,2 miliona putnika letelo avionima Er Srbije

BEOGRAD –

Er Srbija je od januara do septembra 2021. godine prevezla ukupno 1.257.597 putnika na redovnim i čarter letovima i što je 51 odsto tržišnog udela na Aerodromu Nikola tesla Beograd, u odnosu na ukupan broj prevezenih putnika na beogradskom aerodromu, saopštila je danas ta kompanija.

Nacionalni avio-prevoznik je za samo dve godine svoj udeo na tržištu povećao za šest procenata u odnosu na 2019. godinu, kada je u prvih devet meseci ostvarila 45 odsto od ukupnog broja letova na beogradskom aerodromu.

avion, letenje,

Izvor: Er Srbija

U saopštenju se navodi da je u prva tri kvartala 2021. godine Er Srbija prevezla 40 odsto više putnika nego tokom cele 2020. godine, koju je obeležila najveća kriza u istoriji globalnog avio-saobraćaja, kada je ukupno prevezeno 899.877 putnika.

Er Srbija je tokom 2020. i 2021. godine uspela da postigne bolje rezultate od industrijskog proseka za veći broj pokazatelja, uprkos pandemiji i ograničenjima putovanja.

Sa letnjom sezonom i povećanom potražnjom za redovnim i čarter letovima, Er Srbija je u avgustu 2021. smanjila razliku u broju prevezenih putnika na 24.3 odsto u odnosu na isti mesec rekordne 2019. godine, dok su na svetskom nivou ove brojke u proseku bile manje 63.3 odsto ili 52 odsto na evropskom.

Direktor za komercijalu i strategiju Er Srbije Jirži Marek rekao je da je zadovoljan rezultatima koje je postigla kompanija s obzirom na to da posluje u specificnim uslovima zbog pandemije.

„Posebno nam je drago što smo, kao najveći avio-prevoznik na beogradskom aerodromu, dali značajan doprinos oporavku ukupnog avio-saobraćaja. U periodu koji je pred nama ostajemo posvećeni našem cilju da se u potpunosti vratimo na nivo iz 2019. godine, ali sa dozom opreza, fokusirajući se na praćenje razvoja situacije“, izjavio je Marek.

Er Srbija je u septembru prevezla ukupno 193.000 putnika na redovnim i čarter letovima, što je za 80 odsto više u odnosu na isti mesec 2020. godine, kada je prevezeno 107.464 putnika.

Srpska nacionalna avio-kompanija beležila je konstantan rast broja putnika od početka letnje sezone, te je u junu prevezeno 68 odsto više putnika nego u maju, dok je julski rezultat bio 63 odsto bolji od onog u junu.

Er Srbija je u avgustu prevezla više od 300 hiljada putnika na redovnim i čarter letovima, što predstavlja najveći broj prevezenih putnika u jednom mesecu 2021. godine, navedeno je u saopštenju.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*