U pucnjavi u Roud Ajlendu ranjeno devet osoba

Izvor: Pixabay/Diego Fabian Parra Pabon

Devet ljudi je ranjeno sinoć u Providensu, glavnom gradu istočne američke države Roud Ajlend, saopštila je policija ocenivši da je to najteži incident ove vrste u istoriji grada.

Od devet ranjenih, troje ima teške povrede i moguće da su u kritičnom stanju, rekao je novinarima šef policije Providensa Hju Klements.

On je rekao da je upotrebljeno više komada vatrenog oružja i da se radi o sukobu između dve grupe poznatih vlastima.

Šef policije je rekao da je incident počeo kada se iz vozila pucalo na jednu kuću, a onda su jedna ili više osoba iz te kuće uzvratile vatrom. Opisao je učesnike u incidentu kao „mlade muškarce“.

Dodao je da je pucnjava počela oko 19 sati u južnom kvartu koji važi za miran i ocenio da je ispaljeno nekoliko desetina metaka.

Istraga je u ranoj fazi i za sada niko nije priveden, rekao je Klements.

Detektivi u bolnici razgovaraju sa žrtvama koje su stare izmedju 19 i 25 godina. Osumnjičeni i žrtve bi mogli da budu isti, dodao je šef policije.

Gradonačelnik Providensa Horhe Elorza pozvao je građane da prestanu da koriste vatreno oružje za rešavanje sporova i kritikovao raspoloživost oružja.

„Ovo mora da prestane. Mladi koji su uključeni koji veruju da je način da reše svoje sporove sa pištoljem… to ne može biti način“, rekao je gradonačelnik.

 

 

 

 

IZVOR:N1

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*