U Šidu besplatna škola plivanja

Sekretar Sportskog saveza Opštine Šid, Branko Novaković, i član Opštinskog veća, Miloš Milošević, obišli su polaznike i prisustvovali času besplatne škole plivanja koju na šidskom bazenu organizuje Sportski savez Opštine Šid, u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za sport i omladinu i Opštinom Šid.

Obukom plivanja su obuhvaćena deca iz Šida i svih sela šidske opštine uzrasta od 8 do 12 godina. Projekat besplatne škole plivanja Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu finansira sredstvima u iznosu od 400.000 dinara, a Opština Šid i Sportski savez Opštine Šid sufinansiraju ovaj projekat. Školom plivanja obuhvaćeno je 210 polaznika.

Za mališane koji uče da plivaju, a žive van Šida, njih ukupno sto pedeset i troje, obezbeđen je organizovan, besplatan prevoz do šidskog bazena, uz pratnju tri sportska stručnjaka, kao i užina. Svi polaznici škole plivanja proći će obuku od ukupno 12 časova.

Partneri u realizaciji ovog projekta Sportskom savezu, pored Opštine Šid, su i Ustanova za fizičku kulturu i sportsku rekreaciju Partizan, NVO Centar za razvoj Srema i Sportska organizacija Sunce.

Izvor: Opština Šid

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*