U Zagrebu danas počinju Dani srpske kulture

Zagreb (Foto Piksabej)

ZAGREB –U organizaciji Srpskog kulturnog društva Prosvjeta u Zagrebu danas počinju Dani srpske kulture na temu „Umetnost približavanja”.

Cilj manifestacije, koja će trajati do 15. novembra, je podsticanje komunikacije i davanje vidljivosti društvenim problemima kroz umetničko delovanje s ciljem poziva na društvene promene i što bolje povezivanje kulturno umetničke scene u regionu.

„U fokusu su povezivanje umetnika i institucija, koprodukcije i cirkulacija kulturnog i umetničkog programa u regionalnom kulturnom prostoru te povezivanje tzv. ‘visoke’ i popularne kulture, umetnosti i svakodnevnog života s ciljem stalnog popravljanja društva, koju podstiče progresivni i inovativni karakter umetničkog rada”, kaže Davorka Perić, voditeljka programa kulture u SKD Prosvjeti, a prenosi Tanjug.

Stoga, kaže, „Umetnost približavanja” dodeljuje važnu ulogu kulturi i umjetnosti u tim procesima.

„Ciljevi naših aktivnosti usmereni su na angažman i promenu stanja, te su stoga naši projekti okidači u pokušajima normalizacije i podsticanju kako međunacionalnog društveno političkog, tako i kulturnog povezivanja”, rekla je, između ostalog, Perićeva, preneo je portal hrvatskog nedeljnika Novosti.

 

 

IZVOR:POLITIKA

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*