U Ženevi Puni hoteli uoči samita Putin-Bajden

ŽENEVA –

Najmanje tri hotela sa pet zvezdica u Ženevi kompletno su bukirani za 15. i 16. jun kada će biti održan samit predsednika Rusije Vladimira Putina i SAD Džozefa Bajdena.

U luksuznim ženevskim hotelima Inter Kontinental, Predsednik Vilson i Bo Rivaž sve sobe i apartmamni su rezervisani, ali smeštaj je još moguće pronaći samo u manjim hotelima, potvrđeno je dopisniku agencije TASS.

zeneva, svajcarska

Izvor: EPA-EFE (Valentin Flauraud)

U ova tri luksuzna hotela se smeštaju gotovo svi zvaničnici, značajni učesnici i zvanice međunarodnih samita i sastanaka na najvišem državnim nivou.

Švajcarski mediji predviđaju da će i predsednik Rusije Vladimir Putin i američki predsednik Džo Bajden biti smešteni u hotelu Inter Kontinental koji je se nalazi nedaleko od Palate nacija, evropskom sedištu svetske organizacije, i podsećaju da su u istom hotelu boravili i sovjetski lider Mihail Gorbačov i američki predsednik Ronald Regan tokom istorijskog samita 1985. godine.

Putin će govoriti na plenarnoj sednici SPIEF 4. juna

Predsednik Rusije Vladimir Putin govoriće na plenarnoj sednici Peterburškog međunarodnog ekonomskog foruma (SPIEF) u petak, 4. juna, najavio je portparol Dmitrij Peskov.

On je dodao da će Putin učestvovati i u diskusiji koja će uslediti, preneo je Tass.

Peskov je kazao da Putin trenutno uvek radi u Sočiju i priprema se za SPIEF.

„U petak ove nedelje održaće se celodnevni forum (na SPIEF), biće održan govor predsednika na plenarnoj sednici, a zatim moderirana diskusija uz učešće katarskog emira (šeik Tamim bin Hamad al-Tani) i austrijskog kancelara (Sebastian Kurc)“, istakao je Peskov.

Ranije je sekretar za štampu Kremlja najavio da će Putin lično prisustvovati plenarnoj sednici SPIEF-a, a da će strani lideri učestvovati putem video linka.

Sankt Peterburški međunarodni ekonomski forum biće održan od 2. do 5. juna u skladu sa svim epidemiološkim merama bezbednosti.

Tema ovogodišnjeg foruma je „Ponovo zajedno. Ekonomija nove stvarnosti“.

 

 

IZVOR:RTV

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*