Ubistvo na Novom naselju: Novosadskog biznismena stigla krvna osveta?

NOVI SAD: Policija je danas posle podne još tragala za ubicom Željka B. (55), državljaninom Crne Gore i Bosne i Hercegovine, koji je usmrćen iz vatrenog oružja preksinoć oko 22 sata ispred ulaza u kojem je stanovao kao podstanar, na novosadskom Novom naselju, u Ulici braće Dronjak 7.

Pošto nije reč o čoveku poznatom po kriminalnim poslovima, nije isključeno da je motiv tog ubistva osveta povodom aktivnosti njegovog sina Aleksandra B., koji s dovodi u vezu s ubistvom Miroslava Lazarevića, počinjenim u Istočnom Sarajevu pre tri godine. Aleksandar B. je osuđen zbog tog zločina na 19 godina zatvora. Njegov saučesnik Saša V. je tim povodom osuđen na dve decenije robije. Okrivljenom Aleksandru se nezvanično pripisuje da je, svesno ili nesvesno, ušao u krvavi rat crnogorskih klanova koji imaju svoja „poslovna” sedišta  oko Kotora,  o kojem se godinama često izveštava na ovom prostoru, kao i zbog krvnih osveta.

Takođe, navodno, jedan plaćeni ubica iz društva Željkovog sina se dovodi u vezu i s ubistvom jednog značajnog kriminalca u Novom Sadu. Nasuprot tome, pokojni Željko B., karakterističan po korpulentnosti i lepim manirima, stekao je ugled i društvo u Novom Sadu, dok je radio kao vlasnik firme u Nemačkoj koja se bavi zbrinjavanjem starih ljudi, kao i zapošljavanjem medicinskih sestara u toj državi. Takođe, izvozio je voće i povrće u Sarajevo, odakle se doselio u grad u kojem je izabrao da živi do kraja života.

Stanari ulaza na Novom naselju u kojem je živeo muškarac koji je ubijen, su nam davali različite informacije o broju pucnjeva koje su čuli, ali u ostalim važnijim informacijama su se svi naši sagovornici složili. Najmanje jedan hitac je bio koban. Naveli su da su policija i ekipa Hitne pomoći veoma brzo došli na mesto događaja, neki spominju i vreme oko dva minuta. Zatekli smo dosta stanova u kojima nije bilo nikoga da otvori vrata, ali i ljudi koji su dali do znanja da ne žele da daju ikakve podatke o događaju.

Jedna komšinica nam je kazala da je čula više hitaca, ali da je prvo pomislila da to mladi slave na ulici uz doček u Beogradu naših „zlatnih” odbojkašica koji je prenošen na televiziji baš u to vreme.

Ubrzo nakon pucnja pod prozorom, na moja vrata je došla policija i pitala za stan u kojem je živeo taj čovek na kog je neko pucao. Ja sam ih uputila na stan na kraju hodnika drugog sprata, prisećala se komšinica s drugog sprata.

Gledala sam za njima, kazala je naša sagovornica, tamo im je otvorila mlada ženica, a pojavio se za njom i mladić, odmah su sišli zajedno i začuo se potom jak ženski vrisak. Očigledno joj je nastradala bliska osoba.


Krvavi obračuni u Ulici braće Dronjak

Zanimljivo je da se u Ulici braće Dronjak dogodilo nekoliko ubistva koja su privukla pažnju javnosti. U zgradi broj 13, lane 28. oktobra nasmrt je izboden nožem tokom žurke Stefan S.

U istoj ulici kod broja 16, 28. februara 2015. likvidirani su Nenad Opačić i njegova supruga Jasmina. Po rečima jednog komšije, gotovo na istom mestu kod broja 7 gde je ubijen i Željko B., i u slično vreme, usmrćen je jedan crnogorski državljanin koji je bio poznat po druženju s tadašnjem vođom crnogorskog klana u Novom Sadu, ubijenim 1999. godine.

Ona je dodala da su vlasnici stana u kojem je stanovao nastradali verovatno negde u inostranstvu, te da su najnoviji podstanari na pomenutoj adresi tek nekoliko meseci, pa, navodno, stoga niko i nema šta da nam kaže o njima.

Još jedna sagovornica nam je rekla da je čula neki neobičan zvuk, ali da nije pomislala da se radi o pucnju jer je bio „prigušen”, dok je druga komšinica čula samo muški jauk ili vrisak i jedan ili dva pucnja, a možda i repetiranje oružja.

Televizor je bio glasan, a u to vreme je još uvek i buka i na ulici, ocenila je ona.

Novosadska Policijska uprava nije poslala saopštenje o tom događaju.

IZVOR:DNEVNIK

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*