Učenicima iz Vukovara tradicionalno donirani udžbenici

Podsekretar u sekretarijatu za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Nebojša Vojnović boravio je danas u Vukovaru gde se sastao sa predsednikom Zajedničkog veća opština Srđanom Jeremićem.

Vojnović i Jeremić posetili  su Osnovne škole „Bijelo brdo“ „Trpinja“ „Negoslavci“ i „ Borovo“  gde su učenicima koji nastavu slušaju po Modelu A- na srpskom jeziku i ćirilčnom pismu, tradicionalno uručiili komplete udžbenika  za učenike od prvoog do petog razreda kao i 200 torbi  polaznicima prvih razreda.

Kako je Jeremić naveo školsku 2019/2020 na području delovanja Zajedničkog veća opština Vukovar upisalo je 2200 učenika osnovnih i srednjih škola.

„ Pokrajinska vlada zajedno sa Gradom Novim Sadom i institucijama kao što je Crveni krst koji su ove godine bili uključeni u realizaciju donacija, nastaviće da  čine sve što je u njihovoj nadležnosti kako bi uvek bili na usluzi ustanovama koje se bore za očuvanje srpskog identiteta, kulture, tradicije te zaštite  srpskog naroda van granica Srbije“, poručio je Vojnović tokom dodele udžbenika.

Za nabavku udžbenika, radnih svesaka i ranaca učenicima koji na području delovanja Zajedničkog veća opština Vukovar  upisuju ovu školsku godinu na srpskom jeziku, izdvojeno je 1,7 miliona dinara.

 

Predsednik Zajedničkog veća opština Vukovar, Srđan Jeremić, izrazio je zahvalnost za sve što Pokrajinska vlada i druge institucije AP Vojvodine  čine za pripadnike srpske zajednice na prostoru Republike Hravatske te istakao da su posete poput današnje doprinos ka unapređenju odnosa i veza te dokaz brige matične države srpskog naroda u borbi za opstanak na svojim ognjištima.

 

Total Page Visits: 23 - Today Page Visits: 1

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*