Udruženje sudija i tužilaca Srbije reagovalo na pretnje „Tabloida” Vučiću

(Foto UST)

Udruženje sudija i tužilaca Srbije (UST) osudilo je danas pretnje koje je predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću, kako navodi, ponovo uputio urednik lista „Tabloid” Milovan Brkić, zahtevajući da nadležno tužilaštvo reaguje u skladu sa zakonom i svojim ovlašćenjima.

Ovo strukovno udruženje podseća da je u poslednje vreme više puta ukazivalo na neodmerene izjave kojima se ugrožava sigurnost visokih državnih predstavnika, odnosno poziva na njihovu nasilnu smenu ili ubistvo, te pozivalo nadležne organe da postupe u skladu sa zakonom.

Izostanak reakcije smatra neprihvatljivim ponašanjem koje, kako navodi u saopštenju, udaljava od ideje ozbiljne pravne države i pravosudnog sistema, a posebno zabrinjava odsustvo bilo kakve osude ovakvih ponašanja od strane drugih strukovnih udruženja.

„Ugrožavanjem legitimno izabranih predstavnika države ugrožava se i stabilnost i pravni poredak Republike Srbije zato je potrebna nulta tolerancija na ovakve inkriminisane aktivnosti bez obzira ko ih preduzima. UST izražava zabrinutost zbog sve učestalijih informacija u medijima o ugroženosti bezbednosti predsednika Aleksandra Vučića”, navodi se u saopštenju, prenosi Tanjug.

 

 

IZVOR:POLITIKA

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*