Ugovor o nastavku saradnje Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu i RTV-a

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo dr Vuk Radojević i generalni direktor Radio-televizije Vojvodine dr Miodrag Koprivica, potpisali su danas ugovor o nastavku saradnje na realizaciji emisije za poljoprivrednike „Zelena prognoza“.

Dr Radojević je ukazao da je nastavak ovog projekta, koji se realizuje u saradnji Sekretarijata i RTV-a, od izuzetnog značaja za poljoprivredne proizvođače, jer je reč o serijalu koji svakodnevno emituje informacije o trenutnom stanju na vojvođanskim poljima.

„Predmet ugovora je podrška emitovanju emisije, koja treba da pruži pravovremene i adekvatne informacije poljoprivrednicima u vezi pojava i kretanja štetnih organizama i bolesti, kako bi na terenu mogli adekvatno da reaguju“, naglasio je Radojević.

Ovaj koncept stalnog nadzora nad biljnim proizvodnjama, prema Radojevićevim rečima, jeste od izuzetnog značaja jer pruža monitoring u kontinuitetu i zapravo ukazuje na pojave novih štetnih organizama, u odnosu na klimatske promene koje su prisutne. To omogućava poljoprivrednicima da u pravo vreme i na efikasan način zaštite svoje useve.

Sekretar Radojević je naglasio činjenicu da pojava štetnih organizama i bolesti predstavljaju najznačajniji limitirajući faktor u prinosima i kvalitetu poljoprivredne proizvodnje. Stoga je emitovanje „Zelene prognoze“, kako je rekao, prilika, da uvažavajući „struku i nauku“, uz neophodne informacije, poljoprivrednicima bude dostupna i stručna pomoć.

Radojević je na kraju dodao da će na ovaj način biti nastavljena jedna uspešna saradnja, i sve to u interesu boljih prinosa i produktivnije proizvodnje poljoprivrednih proizvođača.

 

 

 

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*