Uhapšeni zbog sumnje da su oštetili DM drogerije za 32 miliona dinara

Policija je uhapsila N. Z. (43) iz Beograda i D. K. (48) iz Novih Banovaca zbog sumnje da su zloupotrebama oštetili „DM drogeri markt” za 32,85 miliona dinara, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova.

N. Z, bivše odgovorno lice drogerije, tereti se da je izvršio krivična dela zloupotreba položaja odgovornog lica i pranje novca, dok je D. K, odgovorno lice privrednog društva „Kantar viljuškari”, uhapšen zbog sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica u pomaganju.

Sumnja se da je D. K. od oktobra 2018. do kraja avgusta 2020. godine osumnjičenom N. Z. po prethodnom dogovoru izdavao fiktivne fakture za usluge dezinfekcije prostorija i košenje trave za „DM drogeri markt”, a koje nisu obavljene.

Na taj način N. Z. je stekao protivpravnu imovinsku korist od 17,12 miliona dinara, a taj novac je potom, kako se sumnja, nakon što je uplaćen na račun njegovog privrednog gazdinstva, trošio na kupovinu traktora i poljoprivrednih mašina, kako bi prikrio nezakonito poreklo imovine.

N. Z. se tereti i da je od dva preduzeća naručio i kupio robu u vrednosti od 15,73 miliona dinara, koja nije isporučena „DM drogeri markt”, već ju je, kako se sumnja, prodao na crnom tržištu.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će uz krivičnu prijavu biti privedeni nadležnom tužilaštvu, prenosi Tanjug.

Osumnjičene su uhapsili pripadnici MUP-a, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu.

 

 

IZVOR:POLITIKA

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*