Uhapšeno 12 lica zbog poreske utaje, sumnja se da su zaradili 11 miliona dinara

Izvor: shutterstock

U zajedničkoj akciji Poreske policije i Ministarstva unutrašnjih poslova uhapšeno je 12 lica, zbog sumnje da su počinili poresku utaju u iznosu većem od 28,8 miliona dinara, kao i pranje novca i da su time pribavili protivpravnu imovinsku korist od 11 miliona dinara, saopštilo je Ministarstvo finansija.

Odgovorno lice privrednog društva iz Salakovca u opštini Malo Crniće tereti se da je od januara 2016. do decembra 2019. godine, korišćenjem fiktivnih računa po osnovu zakupa vozila, lažnih računa o nabavci roba i usluga i lažnih računa za navodno izvršene advokatske usluge, za ostvareni prihod po osnovu obavljanja samostalne delatnosti u ukupnom iznosu od 105.966.500 dinara, uvećao rashode u poslovnim knjigama, umanjio oporezivu dobit i izbegao plaćanje poreza od 10,6 miliona dinara.

On je, kako tvrde poreznici, u 2018. godini obavljao isplatu zarada zaposlenim radnicima „na crno“, čime je izbegao plaćanje poreza i doprinosa u ukupnom iznosu od 2,3 miliona dinara, a izbegao je i plaćanje godišnjeg poreza na dohodak građana od 2016. do 2019. godine u ukupnom iznosu od 15,9 miliona dinara.

Protiv uhapšenih je podneta krivična prijava Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu.

 

 

 

IZVOR:N1

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*