Ukinut pritvor bivšem zameniku gradonačelnika Niša osumnjičenom za korupciju

Viši sud u Nišu ukinuo je pritvor Ljubivoju Slavkoviću (69), bivšem zameniku gradonačelnika Niša i nekadašnjem funkcioneru SNS, a sada zaposlenom u prIvrednom društvu „Blok signal“, koji je uhapšen zbog sumnje da je počinio zloupotrebu položaja odgovornog lica.

U Višem sudu su danas potvrdili da je Slavkoviću umesto pritvora izrečena blaža mera “zabrane prilaženja, sastajanja i komuniciranja sa nesaslušanim svedocima u ovom slučaju”.

On je uhapšen 23. marta, zajedno sa I.S. (43), odgovornim licem u “Blok signalu”, u akciji pripadnika Uprave kriminalističke policije i Odeljenja za borbu protiv korupcije, a u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije pri Višem javnom tužilaštvu.

MUP je saopštio da se Slavković i I. S. terete da su u martu 2019. godine, prekoračenjem ovlašćenja, a bez prethodne odluke skupštine društva i bez znanja i odobrenja vlasnika, zaključili ugovore o poklonu putničkih motornih vozila u ime „Blok signala“, čime su tom preduzeću naneli materijalnu štetu u ukupnom iznosu od 2.656.482 dinara.

Slavković je poklonio automobil marke „škoda“ I. S, čime mu je pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 1.639.860 dinara, dok je I. S. poklonio Slavkoviću „mazdu“, i time mu pribavio protivpravnu korist od 1.016.622 dinara. Po nalogu tužioca, policijski službenici su privremeno oduzeli ova vozila za koja se sumnja da su stečena krivičnim delom.

On je, inače, postao direktor “Blok Signala” 2014. godine, a kasnije se na tom mestu smenjivao sa I.S. Prema podacima u APR, ”Blok signal” je u vlasništvu indijskog državljanina Samira Endosa. Nezvanični izvori kažu da preduzeće ne radi već dve godine, a da su njegovi računi u blokadi za više od pet miliona dinara.

Bio je narodni poslanik Socijaldemokratije, a potom jedan od osnivača niške SNS i zamenik gradonačelnika Niša (2012-2016). Iz SNS je isključen krajem 2014. godine nakon što je odbio da se povuče sa jedne od funkcija koje je istovremeno obavljao – zamenika gradonačelnika i člana Skupštine privrednog društva Jugoistok.

Početkom 2000. godina bio je direktor Gradske toplane Niš, a obavljao je različite funkcije u bivšoj Elektronskoj industriji, privatnoj firmi MGF Promo, predškolskoj ustanovi „Pčelica“ i Studentskom centru. Godinama je bio autor emisije na Televiziji Belami i kolumnista Narodnih novina.

 

 

 

IZVOR:DANAS

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*