Ukinuta presuda Tadiću za smrtno povređivanje Vukića

BEOGRAD –

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je prvostepenu presudu kojom je u aprilu na pet godina zatvora bio osuđen Milovan Tadić povodom optužbi da je kao član obezbeđenja noćnog kluba „Tilt“, u decembru 2015, gostu kluba Slobodanu Vukiću naneo tešku telesnu povredu od koje je ubrzo preminuo.

Istom presudom sud je naložio da se ponovi suđenje Tadiću, koji je 4. februara uhapšen pod sumnjom da je pripadnik organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića i od tada se nalazi u pritvoru i pod istragom je tužilaštva za organizovani kriminal.

cekic, presuda, sudnica, sud, pravosudje

Izvor: Pixabay

U obrazloženju odluke o ukidanju presuda Apelacioni sud navodi da prvostepena presuda sadrži bitne povrede odredaba krivičnog postupka imajući u vidu da je izreka prvostepene presude protivrečna sama sebi i razlozima presude, pri čemu su u obrazloženju prvostepene presude izostali razlozi o odlučnim činjenicama, a razlozi koji su dati su nejasni i u znatnoj meri protivrečni.

“Pojedine odlučne činjenice od značaja za pravilno i zakonito presuđene su ostale neutvrđene i nedovoljno razjašnjene, tako da se presuda zasniva na pogrešno i nepotpuno utvrđenom činjeničnom stanju, pa zbog toga nije moguće ispitati zakonitost i pravilnost presude”, navodi se u obrazloženju odluke koja je danas objavljena.

Tadić se tereti za krivično delo teške telesne porede.

Pre ovog događaja Vukić je bio izbačen iz kluba, jer je bio u alkoholisanom stanju, ali je Tadić, kako se sumnja, svojom reakcijom prekoračio ovlašćenja koja ima kao obezbeđenje kluba.

Tadić je u svojoj završnoj reči na suđenju ponovo izjavio saučešće Vukićevoj porodici i istakao da mu je žao zbog toga što se dogodilo, ali da se ne oseća krivim za nanošenje teških telesnih povreda Vukiću.

U svojoj odbrani pred sudom je tvrdio je da je Vukić njega napao s leđa, te da se on okrenuo i nogom odgurnuo Vukića, udarcem u predelu butine.

Njegova odbrana je sve vreme tvrdila da je Vukić preminuo od zastoja srca, dok tužilaštvo tvrdi da je Tadićev udarac u stomak bio fatalan za Vukića.

U ovom slučaju urađena su tri veštačenja, koja su najpre obavili su stručnjaci iz Beograda, pa Novog Sada i na kraju iz Niša, jer je bilo sporno da li je Vukić umro od udarca u stomak koji mu je zadao Tadić ili usled drugih okolnosti.

Poslednje veštačenje, koje se poklapa sa prvim, kaže da je Vukić preminuo usled Tadićevog udarca u stomak.

Vukić je preminuo u januaru 2016, dve nedelje posle tuče sa članovima obezbeđenja kluba “Tilt”.

Tadić je sada u pritvoru i pod istragom kao osumnjičeni član Belivukove grupe i tereti se za zločinačko udruživanje i preprodaju droge.

 

 

 

IZVOR:RTV

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*