Ukrajina odustala od napada na Krim: Definitivno ćemo ga vratiti, ali drugim putem

Sekretar ukrajinskog Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Aleksej Danilov strahuje od velikog broja žrtava u slučaju vojne opcije

Sekretar ukrajinskog Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Aleksej Danilov izjavio je da Kijev neće krenuti u „vojni povratak“ Krima zbog straha od velikog broja žrtava, posebno među civilnim stanovništvom.

Foto: Tanjug/AP/Evgeniy Maloletka

„Da danas imamo mogućnost da uzmemo te teritorije (Krim) možda bismo to i uradili. Mi shvatamo da bi to mogle biti ogromne žrtve, pre svega među civilnim stanovništvom. Ne možemo ići tim putem, ostaje diplomatski put koji razrađujemo“, rekao je on u intervjuu za radio „Novo vreme“, prenosi Sputnjik.


On je dodao da u savremenom svetu, kada postoji takvo naoružanje, broj žrtava eksponencijalno raste.

Prema njegovim rečima, „bez obzira koliko je svojevremeno bilo okupacija baltičkih zemalja i drugih, oni se vraćaju u trenutak kada bi trebalo da se vrate“ i dodao da će se Krim „definitivno vratiti u Ukrajinu“.

Danilov je ranije rekao da se Kijev „vrlo vrlo snažno“ priprema za ofanzivu Rusije velikih razmera i da će ukrajinske vlasti znati šta u tom slučaju treba da urade.

IZVOR:NOVOSTI

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*