Ulaznice na Egzitu mogu da se plate i bitkoinom

(EPA-EFE/SASCHA STEINBACH)

Egzit festival se pridružuje globalnoj kripto revoluciji kao prvi veliki festival na svetu koji je omogućio kupovinu ulaznica bitkoinima, digitalnim sistemom plaćanja koji se uveliko koristi u svetu, saopštili su iz Egzit festivala.

Ova inovacija u poslovanju učiniće još posebnijom proslavu 20. godišnjice festivala, koju će od 8. do 11. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi svojim nastupima obeležiti velika svetska imena.

S rastom blokčejna, digitalnih valuta i nezamenljivih tokena, Egzit je prepoznao da festivali treba da se prilagode i prihvate nove tehnologije kako bi zadovoljili potrebe svoje publike, a sve u cilju rasta i razvoja.

„Potencijal blokčejna, digitalne razmene i valuta je uzbudljiv i želeli smo da budemo sigurni da smo festivalski predvodnici u tom sektoru, da koristimo nove tehnologije, i da smo u stanju da ostanemo u toku sa našom tehnološki pismenom publikom i razvitkom tehnologije”, kaže direktor i osnivač Egzit festivala Dušan Kovačević.

Imajući u vidu da plaćanje bitkoinima nije regulisano zakonima Srbije neće biti moguće plaćanje na šankovima i drugim prodajnim mestima na festivalu, već će njima isključivo moći da se plati VIP ulaznica preko Egzitovog međunarodnog partnera Netpositiva.

Proces je jednostavan: kada kupci odaberu stavke koje žele da kupe u veb prodavnici, videće ponuđenu opciju „Plati bitkoinom”, isto kao što postoji opcija „Plati karticom”.

Zatim će dobiti kod za skeniranje putem svoje bitkoin aplikacije, i nakon što se uplata izvrši i bude potvrđena, kupac će dobiti sve kupljene stavke, prenosi Tanjug.

Samo plaćanje funkcioniše tako što kupci plaćaju bitkoinom, a Egzitov međunarodni partner Netpositive, koji realizuje ovu mogućnost, isplaćuje festivalu dalje u klasičnim valutama, prema zakonima Srbije.

Bitkoin je najpoznatija svetska kriptovaluta, koja je na dosad neviđen način izazvala poznate norme finansija i upravljanja.

Svi detalji u vezi s ulaskom na festival biće na vreme objavljeni na zvaničnom sajtu Egzita, u skladu s budućim epidemiološkim merama Vlade Srbije.

Sve informacije u vezi s prodajom ulaznica i kampa, kao i o aktuelnoj popularnoj prodajnoj akciji „Kupi 4, zgrabi 5”, u kojoj se na četiri kupljene ulaznice peta dobija besplatno, mogu se pronaći na službenoj stranici festivala.

 

 

IZVOR:POLITIKA

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*