Uloženo više od 100 miliona eura u razvojne infrastrukturne projekte

Podgorica – Predsednik Vlade Duško Marković i gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković obišli su završenu deonicu nove saobraćajnice od Podgorice do Golubovaca, koju su finansirali Vlada i Glavni grad. Tom prilikom premijer Duško Marković je saopštio da su Vlada i Glavni grad u prethodne tri godine zajedno u razvojne infrastrukturne projekte uložili više od 100 miliona eura, a da je dogovoreno da u narednom periodu bude uloženo 200 miliona.

„Na ovaj način smo ne samo unapredili kapitalnu infrastrukturu Glavnog grada, koji će dalje širiti ukupni razvojni potencijal, nego smo omogućili i bolje uslove za život građana ovoga kraja – Golubovaca. Odavde će se za desetak minuta stići do samog centra grada. Ljudi će lakše dolaziti do svojih kuća i imanja. Dakle u centru naših infrastrukturnih razvojnih politika jeste građanin. Infrastrukturu razvijamo da bismo stvarali bolje uslove za život, da bismo pospešili našu ekonomiju, otvarali nova radna mjesta i našim građanima život činili komfornijim i ugodnijim“ – rekao je predsjednik Vlade.

Premijer je čestitao Direkciji za saobraćaj i izvođaču radova – kompaniji Bemax na kvalitetno izvedenim radovima u rekordnom roku i rekao da će već sutra na sednici Vlade biti verifikovan dogovor sa Glavniom gradom o finansiranju još dva kapitalna projekta koje počinjemo u ovoj godini: sistema za prečišćavanje otpadnih voda čije finansiranje preuzima Glavni grad i Jugozapadne obilaznice koju će u cjelosti finansirati Vlada.

Gradonačelnik dr Ivan Vuković zahvalio se Vladi na podršci infrastrukturnim projektima i rekao da će održati predizborno obećanje da se do kraja mandata u Podgoricu iz svih pravaca stiže modernim saobraćajnicama.

„Nakon današnjeg otvaranja ove deonice – mi smo korak bliže tom cilju i tu se ne zaustavljamo. Podgorica je danas veliko gradilište“ – rekao je gradonačelnik Podgorice.

Završena deonica od kružnog toka za Aerodrom do kružnog toga „Obilaznica Golubovci“ duga je 2,6 km. Radovi vredni 4,7 mil eura (4.696.396,33) počeli su u januaru, a završeni u oktobru. Saobraćajnica ima četiri trake širine po 3,5 m, sa obje strane biciklističke i pešačke staze i razdjelni pojas širine 2 m. U saobraćajnicu je ugrađena infrastruktura: vodovod, fekalna i atmosferska kanalizacija i javna rasvjeta.

Izvor: Glavni grad Podgorica

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*