Umesto „bb“: 27 ulica dobija nazive

Banja Luka – „Bezimene“ ulice u više prigradskih naselja, njih ukupno 27, do kraja godine konačno će dobiti svoje nazive, izjavio je načelnik Odeljenja za komunalne poslove Petar Bilčar, nakon što je stupila na snagu nova gradska odluka o određivanju naziva ulica.

Prema njegovim rečima, planirano je da do kraja godine, 27 ulica u Karanovcu, Barlovcima, Debeljacima i Adi dobije nazive pošto su se do sada vodile kao „bb“.

Istovremeno, Bilčar naglašava da je od danas na snazi nova Odluka o određivanju naziva ulica, trgova i delova naseljenih mjesta i obeležavanje zgrada brojevima, koje je Skupština Grada usvojila 26. juna ove godine.

Nova odluka, između ostalog, donosi i neke novine, pri čemu vredi izdvojiti da je ovim stvoren formalni uslov da se ubuduće uz naziv ulice postavlja i dodatna tabla na kojoj bi bilo napisano detaljnije obrazloženje o tome zašto je po nekoj ličnosti, datumu ili događaju nazvana ta ulica.

Takođe, novom odlukom propisano je da boja uličnih tabli bude zmijanjsko tamnoplava.

„Ovom odredbom, nastojali smo da i na ovaj, simbolični način, damo na značaju toj, specifičnoj nijansi i zmijanjskom vezu, koji je, kao što je poznato, proglašen za svetsko kulturno dobro“ – rekao je Bilčar.

Izvor: Grad Banja Luka

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*