Umetnici „okupirali“ Sombor

U Somboru je sinoć počela Art okupacija, program u koji na nekoliko lokacija u gradu izvode mladi slikari, glumci, muzičari.

Sombor su umetnošću „okupirali“ studenti Akademije umetnosti iz Novog Sada, Fakulteta umetnosti Zvečan – Kosovska Mitrovica, Akademije umetnosti iz Banja Luke, Fakulteta za muziku i ples iz Bratislave, Fakulteta muzičke umetnosti iz Beograda i Filološko umetničkog fakulteta iz Kragujevca.

 

 

 

Likovni umetnici svoj rade predstavljaju sve tri festivalske večeri na Trgu Svetog Đorđa.

Studenti će dramski program prirediti večeras, od 21 sat, na platou ispred Narodnog pozorišta Sombor. Biće izvedena antička drama „Antigona“ u produkciji Akademije umetnosti u Banja Luci. Sutra će na to istom mestu student Fakulteta umetnosti iz Zvečana izvesti predstavu „Čudo u Šarganu“.

Sva tri dana festivala u 21 sat na platou Galerije „Milan Konjović“ biće odigran komad „Laku noć, majko“, koju su pripremili studenti Akademije umetnosti Novi Sad.

U dvorištu Gradske biblioteke „Karlo Bijelicki“ večeras u 22 sata studenti Fakultet umetnosti iz Zvečana odigraće dve predstave– „Sunce u džezvi“ i „Isadora“.

Muzički program će se sve tri večeri biti priređen duž pešačke zone u centru grada.

Art okupacija traje od 24. do 26. avgusta, o organizator je Kulturni centar „Laza Kostić“.

Izvor: RTV (Zlata Vasiljević)

 

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*