Unaprediti pružanje usluga privatnog domskog smeštaja

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Darija Kisić Tepavčević razgovarala je danas sa predsednikom Udruženja privatnih domova za stare Radoslavom Milovanovićem o unapređenju pružanja usluga domskog smeštaja.

Tom prilikom je razmatrano i prevazilaženje prepreka u isplati potraživanja za usluge domskog smeštaja odraslih i starih lica.

Na sastanku je istaknuto da je Ministarstvo uočilo propuste pri dostavljanju i preuzimanju faktura i druge dokumentacije od strane privatnih domova i centara za socijalni rad, i da je na osnovu toga izradilo instrukciju kako bi se ubuduće izbegli uočeni propusti i greške.

Cilj nije samo izmirenje potraživanja privatnim domovima za stare, već i da se uspostavi ujednačeno i zakonito postupanje u ovom, za državu i korisnike usluge smeštaja, veoma važnom procesu.

Ministarstvo ceni napore privatnih domova za stare da uslugu smeštaja pruže i novim korisnicima usluga i u periodu kada im nisu uplaćena sva potraživanja.

Takođe, resorno ministarstvo poziva sve privatne domove za stare, obuhvaćene Okvirnim sporazumom, da dostave nedostajuću dokumentaciju i isprave uočene propuste u što kraćem roku, kako bi se plaćanje što pre realizovalo.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*