Univerzitetski klinički centar u Kragujevcu podneo krivičnu prijavu zbog uznemiravanja javnosti i zaposlenih

Univerzitetski klinički centar Kragujevac (UKCK) podneo je krivičnu prijavu protiv nepoznatih lica zbog, kako je navedeno u zvaničnom saopštenju UKCK, širenja lažnih informacija i uznemiravanja javnosti, pisanjem uvredljivog sadržaja i deljenjem pamfleta u toj zdravstvenoj ustanovi, piše Danas.

-Apsolutno demantujemo svaku pomenutu informaciju i najoštrije osuđujemo svaki ovakav ili sličan čin kojim se dovodi u pitanje odgovornost i zakonitost rada lekara i svih zaposlenih u UKCK. Prema ostvarenim rezultatima pomenute kovid-klinike, intezivnog i poluintezivnog tipa lečenja su među najboljima u Srbji. U trenucima kada Univerzitetski klinički centar registruje najveći broj hospitalizovanih kao i pacijenata na intezivnim negama, širenjem lažnih informacija o UKC Kragujavac kod zaposlenih u ustanovi izaziva jedinstveni osećaj gnušanja, konstatuje se u saopštenju UKCK.

Iznova se, potom, ističe da su “o pomenutom događaju obaveštene nadležne državne institucije od kojih očekujemo da u najkraćem mogućem roku identifikuju i procesuiraju učinioca“.

U saopštenju koje je potpisao dugogodišnji v.d. direkotor UKC Predrag Sazdanović, ne pojašnjava se koje su to “lažne informacije” i “uvredljivi sadržaji”, koji su, prema oceni menadžmenta UKCK, izazvale “jedinstven osećaj gnužanja”.

Ne precizira se, nadalje, ni čime je detektovan rečeni “jedinsveni osećaj gnušanja” više od 2.000 zaposlenih u Ukniverzitetskom kliničkom centru u Kragujevcu kojem, inače i uzgred, gravitira oko dva miliona stanovnika centralne, zapadne i jugozapadne Srbije, te severa Kosova.

 

 

 

IZVOR:DANAS

 

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*