UNS: Utvrditi ko preti portalu NS Uživo

NOVI SAD –

Udruženje novinara Srbije (UNS) zatražilo je danas da policija što pre otkrije ko je ispisao preteći grafit na fasadi poslovne zgrade u Novom Sadu u kojoj se nalaze prostorije portala NS Uživo i da ispita da li je reč o zastrašivanju novinara tog portala.

Novinari portala NS Uživo juče ujutru su na zgradi u kojoj radi ova redakcija zatekli grafit sa pretećom porukom: „SNS Uživo bednici, dani su vam odbrojani“, naveo je UNS u saopštenju.

Glavni i odgovorni urednik portal NS Uživo Nikola Bilić za portal UNS je ocenio da grafit predstavlja pritisak zbog njihovog istraživačkog rada.

„Pisali smo o malverzacijama, političarima, kriminalcima, ali nije normalno da se ikakav pritisak vrši zbog toga o čemu pišemo“, rekao je Bilić.

Dodao je da je juče taj grafit prekrečen nakon što su kolege izvestile o ovom slučaju, te da će danas podneti krivičnu prijavu protiv NN lica i tražiti da im se dostave snimci nadzornih kamera.

UNS ističe da su pretnje koje mogu da ugroze bezbednost novinara nedopustive i očekuje da policija u ovom slučaju deluje efikasno.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*