Upali na proslavu Dana Univerziteta u Beogradu

BEOGRAD: Tokom svečanog obeležavanja dana Univerziteta u Beogradu došlo je do incidenta, kada su predstavnici udruženja „1 od 5 miliona“ ušli u zgradu rektorata Univerziteta u Beogradu i blokirali ulaz koji, uz stepenice, vodi u prostorije te institucije, i dozvoljavaju prolazak samo zaposlenima.

                            Foto: Tanjug arhiva

U zgradi Rektorata su i predstavnici Nezavisnog studentskog pokreta koji stoje u holu, i povremeno im dobacuju „Nećemo nasilje, stop nasilju“.

Danas je, inače, u Rektoratu održana svečanost povodom obeležavanja Dana Univerziteta u Beogradu.

Nakon svečnog dela, upriličen je koktel u dvorištu Rektorata. Na koktel je u jednom trenutku ušlo 10-ak predstavnika Udruženja „1 od 5 miliona“, koji su u rukama držali, kako su rekli novinarima, „lažne diplome“, koje su želeli da uruče učesnicima svečanostima.

U jednom trenutku, predsednica Studentskog parlamenta Margareta Smiljanić je ispred ulaza koji je blokiran i jedne i druge zamolila da napuste zgradu Rektorata, jer to nije mesto političkog sukoba i da ne vrše pritisak na rad svih tela Univerziteta.

Predstavnici udruženja su, pre nego što su ušli u zgradu, rekli novinarima da je njihov zahtev da „rektorka, u ime Univerziteta, na RTS-u zahteva razrešenje Siniše Malog“, dok se, kako su rekli, „ne odluči o njegovoj spornoj doktorskoj disertaciji“.

IZVOR:DNEVNIK

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*