Upoznavanje sa Novim Sadom i Petrovaradinskom tvrđavom

Udruženje turističkih vodiča Novog Sada, u saradnji sa Turističkom organizacijom Novog Sada, obeležilo je Svetski dan turističkih vodiča na dve lokacije u tom gradu, a svi zainteresovani su imali priliku da od stručnih vodiča, članova udruženja, saznaju sve što ih interesuje o Novom Sadu i Petrovaradinskoj tvrđavi.

Više stotina turista, žitelja Novog Sada i turističkih vodiča obišlo je najstariju u celosti očuvanu tvrđavu u Evropi, a potom je videlo sva bogatstva koja pruža moderni Novi Sad, ali su bili u prilici i da čuju neke manje poznato stvari o istoriji i razvoju danas najvećeg grada na teritoriji severne pokrajine Srbije, prenosi „Blic“.
Jedan od vodiča koji je vodio grupu turista po centru tog grada je članica Udruženja turištičkih vodiča Novog Sada Bogdanka Ilić, koja je kazala za Tanjug da je današnja tura već postala tradicija na Međunarodni dan turističkih vodiča, istakavši da je veoma zadovoljna odzivom Novosađana i gostiju tog grada da učestvuju u turi po tom gradu.
„Iduće nedelje se održava Sajam turizma u Beogradu, a početkom marta je najveći sajam tog tipa u Evropi, koji se održava u Berlinu i naša današnja tura ujedno predstavlja svojevrsno otvranje prolećne turističke sezone“, kazala je Ilićeva uz poruku da sve više gostiju posećuje turu koja se održava na Međunarodni dan turističkih vodiča.
Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, na teritoriji Grada Novog Sada u periodu od januara do oktobra 2017. godine ukupno je boravilo 165.519 turista što predstavlja porast od skoro 14 odsto u odnosu na isti period 2016. godine, a najviše gostiju dolazi iz zemalja regiona, ali i iz Nemačke, Kine, Sjedininjenih Američkih Država i Kine.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*