Uprava carina: Umesto vitrine i TA peći – rentgen aparat i veterinarski operacioni sto

Carinici su 11. januara 2019. godine, na ulazu graničnog prelaza Kelebija, u prtljažniku autobusa zaplenili neprijavljeni rentgen uređaj sa pratećom opremom i sto za hirurške intervencije nad životinjama.

 

FOTO/ Uprava carina

 

Kada je u 21.30 autobus negotinskih registarskih oznaka na liniji Beč – Kladovo stigao na red za kontrolu, svi putnici i vozači su na pitanje carinskih službenika da li imaju nešto da prijave, odgovorili odrično.

 

Međutim, prilikom pregleda prtljažnika i poluprikolice autobusa ispostavilo se da je jedan od dvojice vozača – 56-godišnji državljanin Srbije iz Negotina, ipak „prećutao“ nešto.

 

Nakon što su carinici otkrili neprijavljenu robu u prtljažniku, on je rekao da je reč o TA peći i vitrini koje je poneo za prijatelja.

Međutim, pregledom robe ustanovljeno je da se radi o rasklopljenom polovnom rentgen aparatu marke „simens“ i pratećoj opremi, kao i operacionom stolu za životinje, o čemu vozač navodno ništa nije znao, jer je robu prevozio na nagovor prijatelja iz Beča.

 

Prijatelj koji ga je zamolio za uslugu mu nije rekao koliko roba koju treba da preveze vredi, već samo da ju je „uzeo iz magacina i da za nju ništa nije platio“.

 

Podsećamo putnike da obrate pažnju na to o kakvoj robi je reč kada žele da je „samo prevezu za nekoga“, jer, ukoliko se ispostavi da se na nju plaćaju carinske dažbine, a roba nije prijavljena, onaj koji je prevozi naći će se u prekršaju.

 

Izvor: Uprava carina

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*