Upućen javni poziv „Program za unapređenje biznis kapaciteta u IT sektoru“

Kabinet predsednice Vlade Republike Srbije i Kancelarija za IT i eUpravu, u saradnji sa Programom UN za razvoj (UNDP), uputili su poziv svim zainteresovanim pravnim licima da se prijave na konkurs u okviru „Programa za unapređenje biznis kapaciteta u IT sektoru“.

Poziv se odnosi na podnošenje zahteva za dovođenje međunarodno priznatih stručnjaka za razvoj IT/inovativnih proizvoda i rast start-apova na stručnim konferencijama namenjenim širem krugu zainteresovanih.

Ovaj program realizuje se u okviru projekta “Srbija na dohvat ruke– Digitalna transformacija za razvoj”, koji Kabinet predsednice Vlade Republike Srbije i Kancelarija za IT i elektronsku upravu sprovode u saradnji sa UNDP.

Cilj Programa jeste podrška prenosu biznis znanja i ekspertize u oblastima razvoja domaćih IT/inovativnih proizvoda i boljeg pozicioniranja domaće IT zajednice i njenih proizvoda na globalnom tržištu.

Program je usmeren na prenos znanja iz neke od ovih oblasti: razvoj IT proizvoda, njihova upotreba i prilagođenost tržištu, pozicioniranje IT proizvoda ili zajednice na globalnom tržištu, bolje pozicioniranje i vidljivost domaće IT zajednice ili proizvoda na globalnom tržištu.

Direktor Kancelarije za IT i eUpravu Mihailo Jovanović istakao je da na konkurs mogu da se prijave sva pravna lica aktivna u oblasti informacionih tehnologija i inovacionog preduzetništva.

Jovanović je napomenuo da pravna lica mogu biti registrovana kao privredna društva, poslovna udruženja, udruženja građana i fondacije.

Zahtevi se podnose slanjem popunjenih obrazaca i prateće dokumentacije u elektronskom obliku, putem adrese: it.program.rs@undp.org

Obrasci se mogu preuzeti na adresi: rs.undp.org/it-program

Zahtevi mogu da se podnose od 7. avgusta 2018. godine i biće obrađivani po redosledu podnošenja, sve do utroška raspoloživih sredstava za realizaciju Programa.

Ukupna raspoloživa sredstva za realizaciju ovog javnog poziva su 53.000 dolara.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*