Uroš Bregar novi selektor rukometašica Srbije

BEOGRAD –

Uroš Bregar od danas je novi selektor ženske rukometne reprezenatcije Srbije, saopštio je Rukometni savez Srbije (RSS).

Kako se navodi, upravni odbor RSS doneo je odluku o imenovanju Uroša Bregara za novog selektora ženske reprezentacije Srbije, a imenovani su i ostali članovi stručnog štaba, odnosno, treneri reprezentativnih selekcija

On je na toj funkciji zamenio Ljubomira Obradovića, sa kojim je Savez juče sporazumno raskinuo saradnju.

uros, bregar

RSS

Predsednica RSS Milena Delić prokomentarisala je izbor Bregara za novog selektora reprezentacije Srbije.

„Uroša poznajem baš dugo od njegovih početaka u mlađim selekcijama reprezentacije Slovenije. I tada je pokazivao talenat u trenerskom poslu. Jako ambiciozan dečko, godinama radeći zaista se dokazao, pogotovo u ljubljanskom Krimu, gde nije imao kvalitet igračkog kadra na zavidnom nivou, ali je uvek bio nadomak završnice Lige šampiona. Znam kako radi, koliko vredi i koliko je posvećen poslu. Znamo da će i naših pet igračica biti kod njega u Krimu naredne sezone. Mislim da je ovo najidealnije rešenje“, rekla je Delić.

„Baraž za Svetsko prvenstvo nas čeka samo mesec dana posle olimpijskih kvalifikacija, a u međuvremenu je istekao i ugovor Ljubomiru Obradoviću. Morali smo brzo da razmišljamo i u kratkom vremenskom periodu opredelimo za novog selektora. Kada se sve okolnosti uzmu u obzir, mislim da je Bregar idealno rešenje“, kaže Delić i dodaje da se RSS ne odriče ni jedne reprezentativke.

„Savez ne želi da se odriče bilo koje igračice. Ne delim ih na stare i mlade, bez obzira što je činjenica da imamo jednu od najstarijih reprezentacija. Normalan sled događaja će biti da će se jedna po jedna opraštati od reprezentacije, verovatne će i same donositi takve odluke. Nemamo toliki fond igrača da krenemo u neku reformu, pa da ciklus započnemo sa nekim juniorskim timom.

Godinama se kod nas mnogo loše radilo i u perspektivi nemamo puno igračica koje će biti nosioci u seniorskoj reprezentaciji. Ovo sve moraće da prati i mnogo ozbiljniji rad u mlađim selekcijama i stvaranje novih reprezentativki. Za to će biti potrebno vreme, i te devojke će dolaziti u sastav onih koje su na visokom nivou i na koje selektor računa“, zaključila je predsednica RSS.

Bregar: Zajedničkim radom možemo na viši nivo

Novi selektor je rekao da je počastvovan pozivom Rukometnog saveza Srbije da preuzme poziciju prvog trenera.

„Bio sam počastvovan pozivom Rukometnog saveza Srbije. Posle toliko godina bila je teška odluka okončati mandat u selekciji Slovenije. Mislim da je došlo vreme za promenu, za neku novu energiju, koja je potrebna i meni i igračicama. Prevagnuli su razlozi da prihvatim ponudu Srbije. Verujem da posvećeni, u zajedničkom radu stručnog štaba i igračica, možemo da napravimo neki veliki rezultat“, rekao je Bregar nakon imenovanja za sajt RSS-a.

Bregar dobro poznaje srpske rukometašice, a od naredne sezone će sarađivati sa njih pet u ljubljanskom Krimu. Pored Jovane Risović koja je deo tima, u Ljubljanu dolaze Andrea Lekić, Dragana Cvijić, Katarina Krpež Šlezak i Sanja Radosavljević.

„Jako poštujem celokupan srpski sport i sve što ste napravili kao sportska nacija. U rukometu uvek ima igrača i igračica, uvek iskoči neko nov. Siguran sam da sa ozbiljnim radom, a verujem da je tako bilo i do sada, možemo da dignemo reprezentaciju na još jedan viši nivo. Što se tiče reprezentativki koje dolaze u Krim, tražili smo devojke koje imaju karakter i već neku povezanost sa Krimom u prošlosti. Andrea, Cvija i Katarina se vraćaju u klub gde su već igrale. Pratim Sanju već duže vreme, sviđa mi se kao igrač i drago mi je da ćemo sarađivati. Jovana Risović ima top sezonu i zadovoljan sam što će ostati u Krimu i naredne sezone“, kaže Bregar.

Mečevi sa Slovačkom u baražu za Svetsko prvenstvo 2021 igraju se u Šalji (17.4) I Beogradu (21.4).

„Imaćemo par dana za trening pred prvu utakmicu. Krećemo sa analizom protivnika. Razgovarao sam sa više-manje svim igračicama i drago mi je da vidim energiju, želju i motiv da igraju za nacionalni tim. Znam da je ekipa malo starija, ali igračice ne delim na mlađe i starije. Podmlađivanje će doći prirodnim procesom. Želim na početku da pozovem sve, jer igračice delim, pre svega, na kvalitetne i manje kvalitetne. Stvari u rukometu se menjaju, karijere su sve duže, tako da se igrači od 30 godina više i ne smatraju starim. Najvažnije je da postoji želja da se igra za reprezentaciju“, zaključio je Bregar.

 

 

 

IZVOR:RTV

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*