Uručena donacija Udruženju privatnih domova

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Zoran Đorđević posetio je Udruženje privatnih domova uručio mu 3.000 zaštitnih maski, kao pomoć u borbi protiv koronavirusa.

Đorđević je tom prilikom rekao da je cilj da se što bolje zaštite naši najstariji građani, koji spadaju u najugroženiju grupu, ukazavši na to da je u planu izrada novog zakona o socijalnoj zaštiti, kojim će se, između ostalog, obezbediti bolji uslovi prijema korisnika u domove, ali i olakšati poslovanje vlasnicima domova.

U skladu sa tim doneli smo odluku da u izradi novog zakona učestvuje i predstavnik Udruženja domova za stare, objasnio je Đorđević.

Predsednik Udruženja privatnih domova Radoslav Milovanović istakao je da je ovo još jedna u nizu donacija i izrazio zahvalnost na nesebičnoj podršci.

Ministarstvo je po ko zna koji put doniralo našem udruženju zaštitnu opremu u vidu maski, koje će nam mnogo pomoći u daljem radu. Sve ono što smo do sada radili nastavićemo još bolje, svrsishodnije, praktičnije, spajamo teoriju i praksu, istakao je Milovanović.

Đorđević je ovom prilikom podsetio na to koliko je važno da se, pored nošenja zaštitnih maski, poštuju i sve ostale mere koje je doneo Krizni štab za suzbijanje zarazne bolesti COVID–19 i resorno ministarstvo, a koje podrazumevaju zabranu poseta i redovne dezinfekcije svih prostorija.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*