Uručene oficirske sablje i značke polaznicima visokih vojnih škola

Ministar odbrane i izaslanik predsednika Republike Srbije Aleksandar Vulin uručio je danas, povodom završetka školovanja 61. klase Generalštabnog usavršavanja Škole nacionalne odbrane i 7. klase Visokih studija bezbednosti i odbrane (VSBO), oficirske sablje trojici prvorangiranih oficira i značke sa podlogom polaznicima VSBO.

Vulin je na svečanosti, koja je održana u Domu Narodne skupštine u Beogradu, istakao da je Srbija vojno neutralna zemlja i da će nastaviti da jača svoju vojsku jer je ona najbolji garant mira.

Ministar je istakao da naša država, vojska i narod znaju kolika je vrednost mira i šta je potrebno da se on sačuva.

Najbolji oficir u klasi, potpukovnik Saša Petrović poručio je da će on i njegove kolege stečeno znanje koristiti radi zaštite bezbednosti građana i države.

Na današnjoj svečanosti, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković uručio je oficirske sablje ostalim oficirima koji su završili taj vid karijernog usavršavanja.

Visoke studije bezbednosti i odbrane završilo je 13 polaznika, od kojih je četvoro iz inostranstva, dok je Generalštabno usavršavanje završilo 27 oficira iz zemlje i inostranstva.

Događaju su prisustvovali i članovi porodica oficira koji su završili školu Visokih studija bezbednosti i odbrane i Generalštabno usavršavanje.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*