Uručeni ugovori za 12 kupljenih stanova izbeglicama iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske

Zamenica komesara za izbeglice i migracije Svetlana Velimirović uručila je danas ugovore od 12 stanova kupljenih za izbeglice iz Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske, koje imaju prebivalište na teritoriji Grada Beograda.

 

Skromna ceremonija uručivanja ugovora organizovana je u prostorijama Komesarijata za izbeglice i migracije.

 

Republika Srbija je za potrebe Komesarijata za izbeglice i migracije pribavila 12 stambenih jedinica na teritoriji grada Beograda, opština Grocka. Stanovi su kupljeni donatorskim sredstvima, u okviru potprojekta 9. regionalnog stambenog programa. Korisnici će u stanove moći da se usele do kraja ove nedelje.

 

Regionalni stambeni program zajednički je višegodišnji program Republike Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Hrvatske, koji ima za cilj da obezbedi trajna stambena rešenja za najugroženije izbegličke porodice u ove četiri zemlje. Sprovodi se uz podršku OEBS-a i UNHCR-a, a finansiran je prvenstveno donatorskim sredstvima, i to Evropske unije, koja je i najveći donator, Sjedinjenih Američkih Država, Nemačke, Norveške, Italije, Švajcarske, Danske, Turske, Luksemburga, Španije, Kipra, Češke, Mađarske, Rumunije i Slovačke. Fondom RSP upravlja Banka za razvoj Saveta Evrope.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*