Uspešno gađanje Vojske Srbije na poligonu Luga kod Sankt Peterburga

Pripadnici 37. mehanizovanog bataljona Treće brigade Kopnene vojske već nekoliko dana intenzivno uvežbavaju taktičke radnje i izvode gađanja na vežbi Zapadnog vojnog okruga Oružanih snaga Ruske Federacije na poligonu Luga kod Sankt Peterburga.

Sa kolegama iz ruske 9. artiljerijske brigade, pripadnici čete za podršku 37. mehanizovanog bataljona izveli su gađanje ciljeva iz minobacača kalibra 120 milimetara i postigli vrlo dobre rezultate.

U okviru uvežbavanja, od logorskog prostora, gde su prvo bili smešteni, do samog poligona Luga, naši vojnici izveli su marš vozilima po teško prohodnom terenu u dužini od 25 kilometara do položaja na prvoj liniji odbrane, a zatim su poseli naredni položaj u očekujućem rejonu. U toku marša primenjivane su taktičke radnje mehanizovanih jedinica.

Na terenu, učesnici vežbe borave u zemunicama koje sami izrađuju od drveta, šatorskih krila i maskiraju prirodnom vegetacijom.

Nosioci vežbe su komanda 6. armije, 25. motostreljačka brigada i 9. artiljerijska brigada Oružanih snaga Ruske Federacije.

Poligon Luga zauzima površinu od više desetina kvadratnih kilometara i taj prostor je potpuno nenaseljen, što omogućava uvežbavanje većih jedinica sa korišćenjem bojeve municije, bez opasnosti po život i zdravlje lokalnog stanovništva.

Pre samog početka uvežbavanja, u okviru kulturnih aktivnosti, za pripadnike Vojske Srbije organizovan je obilazak kulturno istorijskih spomenika grada Luga, kao i koncert ruske narodne muzike i igara.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*