Usvojen budžet za 2018. godinu

Skupština opštine Kula je usvojila budžet za 2018. godinu koji iznosi 1.828.020.000,00 dinara, a sredstva namenjena za investicione projekte iznose 627 miliona dinara. Za predloženi budžet je glasalo 27 odbornika od ukupno 37 odbornika SO Kula.

Predsednik opštine Kula Perica Videkanjić je istakao da će se tokom 2018. godine nastaviti sa ulaganjima u značajne postojeće infrastrukturne projekte, ali i da će biti započeti novi investicioni projekti, prenosi zvanični sajt Opštine Kula.

„Izgradnja potisnog voda sa kanalizacionom mrežom u Kuli i Crvenki, sufinansiranje izgradnje Doma zdravlja u Kuli, izgradnja sportske hale u Sivcu, izgradnja sportsko-rekreativnog centra u Kuli, izgradnja puta Sivac-Mali Stapar, uređenje parka u Kuli, uređenje Trga Duška Trifunovića u Crvenki, uređenje centra Sivca, Ruskog Krstura i Lipara, samo su neki od projekata koji će se raditi u 2018. godini“ – kaže Videkanjić.

Prema njegovim rečima opština Kula je za socijalna davanja u narednoj godini izdvojila oko 90 miliona dinara.

Odbornici SO Kula su na 15. sednici dali saglasnost na programe poslovanja ustanova čiji je osnivač opština Kula za 2018. godinu: Dom kulture Crvenka, Dom kulture Sivac, PU „Bambi“ Kula, Dom zdravlja Kula, Sportski centar „Crvenka“, Centar za socijalni rad opštine Kula, Turistička organizacija opštine Kula. Takođe, odbornici su doneli Odluku o realizaciji budžeta jedinice lokalne samouprave Kula u delu planiranih rashoda za usluge socijalne zaštite za 2018. godinu, Odluku o ostvarivanju uslova za potpuniju i kvalitetniju zdravstvenu zaštitu građana opštine Kula, Odluku o finansijskoj podršci porodici sa decom i poboljšavanju uslova za zadovoljavanje osnovnih potreba dece pri obrazovanju i vaspitanju, Odluku o zaduživanju opštine Kula, Odluku o osnivanju zajedničkog JKP „Prečistač Vrbas – Kula“.

Na sednici je doneta Odluka o pravu prvenstva zakupa poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini EDUFARM DOO Crvenka, Odluke o pribavljanju u javnu svojinu nepokretnosti (kupovina stadiona „Milan Sredanović u Kuli), Odluka o donošenju Plana detaljne regulacije turističkog lokaliteta «Vodice» k.o. Ruski Krstur u opštini Kula, kao i Odluka o izmenama i dopunama Odluke o korišćenju, održavanju i raspolaganju pokretnim stvarima u javnoj svojini opštine, a doneto je i Rešenje o prestanku dužnosti člana i imenovanju člana Opštinske izborne komisije u stalnom sastavu.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*