Uzbunjivač iz Folksvagena pronađen mrtav u spaljenom automobilu

Uzbunjivač iz Folksvagena koji je otkrio planove kompanije o prekidu poslovanja sa grupom „Prevent“ pronađen je mrtav u spaljenom automobilu, a pre toga mu je i kuća izgorela, piše Dojče Vele.

Foto: Pixabay

U ponedeljak su vatrogasci okruga Helmšted otkrili spaljeno vozilo u polju, kao i mrtvo telo muškarca.

Policija je utvrdila da se radi o bivšem zaposlenom u Folksvagenu za kojeg se sumnjalo da je snimao interne sastanke rukovodstva ove kompanije.

Folksvagen je protiv ovog zaposlenog pokrenuo tužbu zbog krađe i otkrivanja poverljivih poslovnih podataka.

Do otkrića mrtvog tela došlo je samo nedelju dana nakon što je Biznis Insajder objavio sveobuhvatni izveštaj o 35 sastanaka Folksvagenove uprave između januara 2017. i februara 2018. godine, u kome se raspravljalo o tome kako okončati saradnju sa grupom Prevent.

Osnova tog članka bio je čitav niz poverljivih dokumenata, kao i oko pedesatak sati snimka sa sastanaka.

Prethodno je najavljeno da nemačko tužilaštvo istražuje požar u kojem je izgorela kuća navodnog uzbunjivača iz Folksvagena, kao i da traže vezu između ova dva slučaja.

Tužba između Folksvagena i Preventa još uvek traje i u pitanju su stotine miliona evra moguće odštete, jer je ovog februara Viši pokrajinski sud u Dizeldorfu presudio da Prevent pokušava da iznudi veće cene svojih delova i da je opravdano da Folksvagen prekine saradnju sa njima.

Pored toga, Prevent tuži Volksvagen u Sjedinjenim Američkim Državama i traži odštetu od 750 miliona dolara zbog kršenje pravila tržišne konkurencije, a u toj tužbi su do izražaja došli dokumenti koje je upravo navodni doušnik pustio u javnost.

Još uvek nema osumnjičenih i daljih dokaza u ovom slučaju.

IZVOR:NOVA EKONOMIJA

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*