Uzmi račun i pobedi: Opština Kula se dobro kotira za jednu od vrednih nagrada

Prvo poluvreme takmičenja gradova i opština u nagradnoj igri Uzmi račun i pobedi 2018 je gotovo. Uporedo sa nagradnom igrom Uzmi račun i pobedi 2018, organizuje se i takmičenje gradova i opština u broju prikupljenih i poslatih fiskalnih računa i slipova.

Vodeća u sakupljanju računa i slipova među srednjim opštinama je gradska opština Savski venac, drugo mesto zauzima Kula, a treću poziciju drži Prokuplje. U trci za nagradu sustižu ih Vlasotince, Bačka Topola, Vrbas i Alubinar. Ukoliko se nastavi trend podrške odnosno slanja računa postoje velike šanse da će opština Kula dobiti neku od vrednih nagrada, navode na zvaničnoj internet stranici Opštine Kula.

U svakoj od takmičarskih kategorija biće izabrane po tri opštine, odnosno ukupno devet, koje će biti nagrađene sa po 23.000 evra. Ova sredstva su namenjena za opremanje i obnovu škola, bolnica, vrtića, trgova i drugih objekata i dobara od javnog značaja po izboru građana. Lokalne samouprave koje u svojoj kategoriji zauzmu prvo mesto na listi dodatno će osvojiti i WiFi zonu besplatnog interneta.

Rang lista u svakoj od kategorija pravi se na osnovu broja poslatih računa i slipova po glavi stanovnika ponderisan kupovnom moći.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*