„Vajtsnejk“ na oproštajnoj turneji dolazi u Beograd

Dejvid Kaverdejl (Foto: EPA/Petter Kollany)

Hard rok bend „Vajtsnejk” pevača Dejvida Kaverdejla na oproštajnoj svetskoj turneji održaće koncert 6. jula 2022. godine na stadionu „Tašmajdan” u Beogradu, saopštila je Avalon produkcija, a prenosi Tanjug.

‒ Čast i privilegija mi je što sam uvek nastupao sa najboljim muzičarima, pred milionima ljudi širom sveta koji su me pratili i podržavali na ovom neverovatnom putovanju! Vreme je da stavim tačku na pet dekadentnih, fascinantnih i reptilskih dekada, a oproštaj bez Beograda jednostavno nije moguć ‒ poručio je Kaverdejl.

Iz Avalon produkcije je navedeno da je zahvaljujući njima beogradski koncert „dobio i svetsku ekskluzivu”, pošto će samo na Tašmajdanu binu sa Kaverdejlom podeliti njegov kolega iz jedne od postava legendarnih „Dip parpl”, basista i pevač Glen Hjuz sa svojim bendom „Ded dejzis”.

„Dip parpl” sa Kaverdejlom i Hjuzom nastupio je 1975. godine u beogradskoj hali „Pionir”, a „Vajtsnejk” je potom u par navrata nastupao u Beogradu, poslednji put 2019. na „Tašmajdanu”, kada je koncert završen po kišnoj oluji.

 

 

 

IZVOR:POLITIKA

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*