Velika proslava 20-godišnjice Egzit se zahuktava: Zvuk bolji nego ikad

Svakim izdanjem Egzita glavne festivalske bine produkcijski pomeraju granice kako bi publika iz celog sveta uživala u najkvalitetnijem audio-vizuelnom iskustvu na ovim prostorima. Svoju premijeru za područje jugoistočne Evrope od 8. do 11. jula imaće svetski audio sistem LEO vodeće američke kompanije „Majer Saund“ kojeg na festival donosi „Skajmjuzik“ koji je od nedavno vlasnik jednog od najboljih sistema ozvučenja na svetu LEO.
exit
Foto: Egzit

Sistem je dizajniran da bude višenamenski i pogodan za različite muzičke žanrove, od klasične muzike, preko žestokog roka, sve do elektronske muzike.

Posebno je osmišljen i dizajniran da kristalno čisto predstavi sve instrumente – bas, saksofon, bubnjeve, gitare, ali i glas, bez preklapanja i međusobne kolizije. Kao jedan od najpouzdanijih sistema ozvučenja današnjice, u poslednjoj festivalskoj sezoni LEO je bio prvi izbor brojnih velikih svetskih festivala poput danskog „Roskildea“, a rado se za njega odlučuju i brojni iskusni audio inženjeri iz koncertne muzičke industrije. Svoju premijeru, 24 zvučnika „Majer saund LEO“, u ovom delu Evrope imaće upravo na mts Dens areni, na kojoj ove godine nastupaju najpoznatija imena elektronskih žanrova muzike, kao što su Nina Kravic, Emili Lens, Pol Kalkbrener, Maceo Pleks, Boris Breja, „Hot Sins 82“, Hani Dižon, Solomun, Artbat.

Mnogima omiljena plesna pozornica mts Dens arene široka je 36 metara, zvučnici su postavljeni na posebno dizajniranim konstrukcijama, kako bi se ozvučio jedan od najzahtevnijih amfiteatarskih prostora na Petrovaradinskoj tvrđavi. Na toj bini je postavljeno više od 400 rasvetnih tela, a oko 450 metara kvadratnih LED ekrana nalazi se u posebno dizajniranom i poznatom scenografskom konceptu. Više od 100 ljudi učestvuje u montaži bine i realizaciji programa. Zanimljivo je da se kompletna bina, sa svim konstrukcijama i opremom, unosi se kroz tunel širine 2,4 metara, visine 2,4 metara i dužine 50 metara, što je čini jednim od najzahtevnijih produkcijsko-arhitektonskih projekata u Evropi. Izgradnja mts Dens arene traje punih mesec dana.

Podsetimo, velika proslava 20. godišnjice Egzit festivala biće održana od 8. do 11. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi, a svoje nastupe već su potvrdila neka od najvećih svetskih i regionalnih imena, kao što su Dejvid Geta, di-džej Snejk, Sabaton, Roni Sajz i LTJ Bukem, Nina Kravic, Jonas Blu, Pol Kalkbrener, Tiga, Solomun, Emili Lens, Maceo Pleks, Denis Sulta, Di-džej Topic, Robin Šulc, Asaf Avidan, Satori, Boris Brejha, Hani Dižon, Hot Sins 82, Meduza, Pol van Dajk, Artbat, Šek Ves, Lajbah, Amira Medunjanin, Hladno pivo, Rundek i ekipa, Senidah, Van Gog, Vojko V, Buč Kesidi i mnogi drugi.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*