Veliki broj kovid pozitivne dece u Novom Sadu, apel na roditelje da obrate pažnju

U Novom Sadu se na dnevnom nivou registruje 20 do 30 dece pozitivne na kovid, što je znatan porast jer se u proteklih godinu dana dešavalo da nedeljama ne bude bolesnih mališana, saznaje 021.rs.

 

Veliki broj kovid pozitivne dece u Novom Sadu, apel na roditelje da obrate pažnju

Foto: 021.rs
Istovremeno, protekla dva dana ponovo dnevno raste broj osoba kod kojih je utvrđena korona i sada je to oko 270 svaki dan, tako da u Domu zdravlja „Novi Sad“ navode da se iz svega ovoga vidi da nema prekida u ovom, poslednjem talasu, koji je opet slabiji od decembarskog kada su imali i po 700 pozitivnih dnevno.
Direktor Doma zdravlja Veselin Bojat za 021.rs kaže da se već dve-tri nedelje nalaze na konstantnom broju od oko 200 do 250 novozaraženih dnevno, ali da sada ponovo taj broj raste i da to govori da se negde greši i da se mere izgleda ne poštuju. On kaže da posebno zabrinjava rast broja obolele dece jer ranije nisu imali ni blizu ovoliko, pa ih sada dnevno bude koliko i za jedan mesec u ranijim periodima.
To su uglavnom deca uzrasta od 15 do 17 godina, što nam govori da ne vodimo računa šta nam deca u tom uzrastu rade, gde idu, sa kime se druže i kako se ponašaju. Ovo je i apel roditeljima da svakako povedu računa o svojoj deci u smislu zdrastvene zaštite i pridržavanja svih epidemioloških mera„, navodi Bojat.
On poziva sugrađane da se odazovu na vakcinaciju. Prema njegovim rečima, na punktu na Novosadskom sajmu se danas radi revakcinacija Sinofarmovom i Sputnjikovom vakcinom i nešto manje prvih vakcinacija, a protekla dva dana je revakcinisano i vakcinisano oko 6.800 građana. Sutra se očekuje vakcinacija prvom dozom Sputnjika.
Kako je naveo, na Novosadski sajam trenutno dolaze građani samo po pozivu eUprave i trenutno nema Astrazeneka vakcine, dok za Fajzerovu nema inforamacija kada ni Novi Sad mogao da dobije nove doze.
Bojat je u izjavi za 021.rs dodao i da nakon što su početkom nedelje vakcinisali oko 350 stanovnika Kovilja, sada ekipe ponovo treba da idu u to prigradsko naselje jer se prijavilo još 300 Koviljčana, a trenutno su u toku dogovori sa mesnim kancelarijama da se posete i Rumenka, Stepanovićevo, Kisač i druga naselja, kao i da ekipe Doma zdravlja ponovo odu u prigradska mesta gde su već bile i do sada vakcinisale više od 2.000 građana.
U Novom Sadu je do sada vakcinisano više od 140.000 Novosađana, a revakcinisano nešto više od 60.000 njih.
Autor: 021.rs

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*