Veliki značaj razmene obaveštajnih podataka između Srbije i BiH

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin razgovarao je danas sa srpskim predstavnikom u Ministarstvu bezbednosti Bosne i Hercegovine, zamenikom ministra Nedeljkom Jovićem o mogućnostima unapređenja saradnje u oblastima od značaja za bezbednost građana dveju zemalja

Veliki značaj razmene obaveštajnih podataka između Srbije i BiH

Na sastanku je istaknuto da je jedan od prioriteta borba protiv organizovanog kriminala, zbog čega je veoma važna razmena obaveštajnih podataka o organizovanim kriminalnim grupama i pojedincima koji krše zakon sa obe strane Drine.

Imamo obavezu da unapređujemo međusobnu saradnju i da život građana učinimo sigurnijim i bezbednijim. Koliko je operativna saradnja bitna u borbi protiv organizovanog kriminala primer je i hapšenje Darka Eleza, vođe mafijaške grupe, koji je izvršio najteža krivična dela u Srbiji i BiH, naglasio je Vulin.

Sagovornici su razgovarali i o unapređenju saradnje u oblasti borbe protiv iregularnih migracija, problemu koji podjednako pogađa i Srbiju i BiH i sa sobom nosi brojne rizike.

Oni su naveli da je izuzetno značajno to što će u najskorije vreme biti potpisana tri sporazuma između Srbije i BiH – o graničnim prelazima, pograničnom saobraćaju i o lokacijama na zajedničkim graničnim prelazima.

Jović je, u ime srpskog naroda koji živi na prostoru Republike Srpske, ali i čitave BiH, izrazio zahvalnost Vulinu na podršci koja učvršćuje srpski narod sa leve obale Drine da istraje i ostane da živi na svojim vekovnim ognjištima.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*