Vesić: Hiljade stanova bez grejanja zbog bahatosti „Srbijagasa”

NOVI BEOGRAD: Građani ostali bez grejanja, besni na Beogradske elektrane!

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da zbog bahatosti Srbijagasa danas toplane „Dunav”, „Mirijevo”, „Konjarnik” i „Medaković” ne rade, a hiljade stanova nema grejanje.

Vesić je istakao da je pre dva dana Srbijagas obavestio JKP „Elektrane Beograd” da će danas od 5 časova ujutru do 24 časa zbog radova na sanaciji distributivnog gasovoda obustaviti isporuku gasa i da zbog toga ove četiri gradske toplane danas ne mogu da proizvedu toplotnu energiju i putem režima toplih proba zagreju stanove.

„Kvar koji sanira JP „Srbijagas” desio se još u junu ove godine. Tada su ga samo zakrpili, a do sada je mogao da bude saniran 100 puta. Tražio sam od Srbijagasa da se radovi odlože do sledećeg četvrtka kada počinje toplo vreme. Ni meni, a ni rukovodiocima „Elektrana” niko iz Srbijagasa nije se javljao telefon”, naveo je Vesić u saopštenju.

„Oni su država u državi i može im se. Njihove direktore ne interesuje da li žene, deca ili stariji ljudi imaju grejanje. Sramota. To je jednostavno nedopustivo”, poručio je zameni gradonačelnika.

Vesić je naveo da su jutros u 5 sati radnici „Elektrana”, po njegovom nalogu, uspeli da „prespoje” toplanu „Medaković” i potvrdio da uskoro počinje grejanje u ovoj toplani, prenosi Tanjug.

„Dao smo rok da do 15-16 časova radovi budu završeni kako bi počele da rade toplane „Dunav”, „Konjarnik” i „Mirijevo”. Ne interesuje me kako će to da urade, a Komunalna milicija će im pisati kazne bude li drugačije”, kazao je Vesić.

Ističe da je to što je „Srbijagas” danas uradio Beograđankama i Beograđanima takva bahatost i drskost kakvu Beograd ne pamti.

„Izvinjavam se Beograđankama i Beograđanima zato što je „Srbijagas” bahat, jer se njihovi direktori ne javljaju nikome na telefon i zato što ne vode računa o interesima ljudi. Zaista nečuveno! Čim se „Srbijagas” smiluje da završi posao koji morao da bude obavljen danas, nastaviće se režim toplih funkcionalnih proba”, poručio je Vesić.

 

 

IZVOR:POLITIKA

 

 

FOTO:KURIR

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*