Vijesti: Kavčani pretili da će zapaliti zatvor u Spužu

Dupla smena zatvorske straže, medicinska ekipa i vatrogasci čuvali su sinić mir u Istražnom zatvoru u Spužu, zbog operativne informacije da će grupa pritvorenika bliska kavačkom kriminalnom klanu pokušati da zapali prostorije te ustanove, pišu „Vijesti“. Navodno, to su planirali da učine zbog instaliranih ometača za signal mobilnih telefona, čije korišćenje im je i inače zabranjeno.

Iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS), zvanično su Vijestima odgovorili da su na osnovu operativnih podataka bili spremni za reagovanje na nepredviđene bezbednosne rizike.

„Nadležni u UIKS-u su shodno podacima dobijenim na osnovu operativnog rada, tokom dana imali pojačane bezbjednosne aktivnosti, kojim su bile obuhvaćene pripreme nadležnih u slučaju potrebe za reakcijom u odnosu na nepredviđene bezbjednosne rizike, koji bi bili usmjereni u pravcu narušavanja stanja bezbjednosti u organizacionoj jedinici UIKS-a – Istražni zatvor Podogrica“, objasnili su iz Službe za odnose s javnošću UIKS-a.

Napominje se da je reč o aktivnostima koje se realizuju u odnosu na bezbednosnu procenu, a sve u cilju održavanja stanja bezbednosti stabilnim.

Vijesti navode da je sinoć oko 20 sati ispred Istražnog zatvora bilo vozilo Službe zaštite i spasavanja, a na ulazu u tu zgradu bio je pojačan broj službenika.

Sagovornik iz UIKS-a tada je rekao da je stanje mirno i da se u Istražnom zatvoru nije dogodio nijedan incident.

Nije precizirao ko je među „pobunjenicima“, tvrdeći da Uprava nije dobila nikakve zahteve od pritvorenih lica i konstatovao je da s njima svakako ne bi pregovarali.

Drugi izvor rekao je da su neki od vođa kavačkog klana pretili pobunom.

Prema poslednjim, nezvaničnim informacijama, vatrogasci su oko 20.30 sati ušli u zgradu Istražnog zatvora, do ćelija u kojima su pritvorenici, navode Vijesti.

 

IZVOR:RTS

 

 

 

IZVOR:RTV

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*