Više od 20 migranata se umalo ugušilo u vozu kod Šida

BEOGRAD: Na železničkoj stanici nedaleko od Šida, granična policija Srbije  sprečila je tragediju kada se dvadesetak migranata, među kojima je bila sedmomesečna beba umalo ugušilo u vagonu, piše „Blic“.
migranti
Foto: Tanjug (AP Photo/Kemal Softic), ilustracija

„U vagon je ušlo 12 odraslih migranata i devetoro dece, od kojih je najstariji dečak od 15 godina. Ubrzo su počeli da se guše“, kažu iz Komesarijata za izbeglice.

Kako se navodi, migranti su iskoristili priliku dok je voz stajao na stanici, ušli u vagon i sakrili se. S obzirom na to da ih je bilo mnogo na malom prostoru, ubrzo su ostali bez vazduha.

Jedan od migranata u vagonu potom je mobilnim telefonom pozvao muškarca koji se u tom momentu nalazio u prihvatnom centru u Šidu koji je zatim alarmirao zaposlene u prihvatnom centru, a oni su pozvali graničnu policiju koja je brzo došla na lice mesta i oslobodila ih.

Kada su organi reda otvorili vrata, zatekli su jednu ženu bez svesti, dok je devojčica uzrasta 7,5 meseci bila kritično zbog nedostatka kiseonika.

Iz Komesarijata navode da su pravovremenom intervencijom hitne pomoći. kao i službenika policije sve osobe na bezbednom i van životne opasnosti.

Još jedna srećna okolnost bila je i to što voz nije krenuo sa stanice, dodaje se u tekstu.

 

 

IZVOR:DNEVNIK

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*