Viteški festival od 28. do 30. avgusta podno zidina Manasije

DESPOTOVAC: Viteški festival “Just out” biće održan od 28. do 30. avgusta u Despotovcu podno zidina manastira Manasija, a s obzirom na epidemiološku situaciju, organizatori će preduzeti propisane mere zaštite.

Foto: pixabay.com

Kako najavljuju iz festivalskog tima, posetioce očekuje multimedijalni spektakl, uz nastupe brojnih umetnika i umetničkih grupa iz zemlje i inostranstva.

Pored umetničkog programa, viteških borbi i prikaza borilačkih veština, publiku očekuje i izložba srednjevekovnih umetnina, prezentacija starih zanata, degustacija srednjevekovne hrane i pića.

Vitezovi iz Srbije biće domaćini viteškim timovima i saborcima iz brojnih država, u punoj viteškoj opremi, prikazaće srednjevekovne borbe, kao i srednjevekovni način života u viteškom selu koje će biti sagrađeno podno zidina manastira Manasija i uz levu obalu reke Resave.

Posetioci će između ostalog moći da pogledaju domaće i strane majstore veština: sokolare, streličare, bacače koplja, streličare sa konja, mačevaoce i mnoge druge. Za festival će biti pripremljene i radionice: grnčarska, okloparska, oružarska, heraldička, saračka, tkačka, arheološka i brojne druga.

IZVOR:DNEVNIK

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*