Vlada Crne Gore dozvolila prodaju novina nedeljom, ali samo pod jednim uslovom!

PODGORICA – Nedeljom i u dane državnih praznika u Crnoj Gori može da se prodaje štampa ako je njena vrednost veća od vrednosti ostale robe koja se prodaje u kioscima, kažu iz Ministarstva ekonomije povodom stupanja na snagu zakona kojim se od 20. oktobra zabranjuje trgovina na veliko i na malo tim danima.

                                 Foto: Opština Budva

Jednim članom Zakona o unutrašnjoj trgovini propisano je izuzeće od zabrane obavljanja trgovine na veliko i na malo nedeljom i u dane državnih praznika, između ostalog, za specijalizovane prodavnice ili kioske za prodaju štampe, objasnili iz resornog ministarstva za podgorički Dan.

Dakle, ukoliko je vrednost štampe 50,01 odsto u određenom objektu, taj objekat može da radi nedeljom, tumači list. Zamenik glavnog i odgovornog urednika Dana, Nikola Marković, očekuje da namera Vlade bude pozitivno tumačenje zakona kojim će dozvoliti da se štampani mediji prodaju i nedeljom

„U suprotnom, biće to korak ka gušenju slobode medija i ograničavanje slobode izražavanja. Loše bi po čitavo društvo bilo da se na posredan način uvodi kažnjavanje medija, pogotovo onih koji kritički pišu o vlasti“, izjavio je Marković.

IZVOR:KURIR

 

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*