Vlada otvorila kontakt centar za javljanje pritužbi na rad banaka u vezi sa isplatom penzija

Vlade Republike Srbije saopštila je danas da je u skladu sa jučerašnjom odlukom koju je donela pemijerka Ana Brnabić, u konsultacijama sa predsednikom Republike Srbije, isplata penzija za građane omogućena je uz izdavanje posebnih ovlašćenja, kao i putem dostave.

Narodna banka Srbije dostavila je bankama detaljnu instrukciju za postupanje prema korisnicima penzija, uz obavezu da omoguće svim penzionerima da penzije mogu podići: 1) izdavanjem posebnog jednokratnog ovlašćenja za lice koje će u njihovo ime i za njihov račun, uz posedovanje svoje i njihove lične karte, podići unapred definisan iznos penzije ili 2) dostavom penzije na kućnu adresu. Svi penzioneri koji imaju platne kartice, mogu ih dati osobama od poverenja kako bi za njih obavili kupovinu ili im podigli penziju.

Banke su u dužne da kontaktiraju svoje korisnike u vezi načina isplate, a penzioneri se mogu javiti i na posebne brojeve telefona banaka kako bi ih penzioneri kontaktirali.

Svi građani koji imaju problema sa radom banaka na isplati penzija, mogu pisati na adresu isplata.penzija@gov.rs odnosno na kontakt telefon 011/ 7350 560.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*