VMA otvara centar za tradicionalnu kinesku medicinu

BEOGRAD –

Preraspodelom prostora stvorili su se uslovi za otvaranje još jedne operacione sale u Centru za dnevnu hirurgiju Poliklinike Vojnomedicinske akademije, što će znatno uvećati broj ambulantnih operacija, piše „Politika“.

        http://www.vma.mod.gov.rs

Planirano je i da ova ustanova u septembru potpiše memorandum o razumevanju, a potom i ugovor o otvaranju jedinstvenog centra za tradicionalnu kinesku medicinu koja će raditi u okviru Poliklinike i Klinike za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju VMA.

Kako je u razgovoru za „Politiku“ objasnio profesor dr Miroslav Vukosavljević, načelnik VMA, to će znatno unaprediti lečenje građana, kao i saradnju kineskih i srpskih stručnjaka iz ove oblasti.

Vukosavljević ističe da bi povećanje plata svih medicinskih radnika, a naročito medicinskih tehničara znatno doprinelo smanjenju odliva kadra.

Na VMA je nedavno na neodređeno vreme posao dobilo 105 radnika.

„Zaposlili smo deficitaran kadar, lekare, medicinske tehničare i ta praksa je nastavljena, tako da u septembru očekujemo još 90 ljudi“, kaže on za „Politiku“.

Dodaje da je VMA uspela da zadrži vrhunske stručnjake, delom zato što se radi, kako kaže, o instituciji koja je ove godine obeležila 175 godina postojanja.

Očekuje velika ulaganja u infrastrukturu i adaptaciju i poboljšanje energetske efikasnosti objekta, što je, kako kaže, kapitalna investicija od ključnog značaja za funkcionisanje VMA.

IZVOR:RTV

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*