Voćni kolač

Sastojci (za 10 osoba):

– 4 belanceta,

– 7 kašika šećera,

Foto: pixabay.com

– prstohvat soli,

– 4 žumanceta,

– 100 ml ulja,

– 100 ml kefira,

– 100 ml mleka,

– 12 kašika glatkog brašna,

– kesica praška za pecivo,

– kesica pudinga od vanile,

– voće po izboru,

– malo putera za premazivanje pleha,

– 6 kašika griza za posipanje

Priprema:

1. Odvojiti belanca i žumanaca, pa od belanaca i prstohvata soli umutiti čvrst sneg, postupno dodavajući šećer, uz stalno mućenje mikserom.

2. Potom dodati jedan po jedan žumanceta, a između svakog dodavanja neprestano mutiti.

3. Zatim dodati kefir i mleko. Brašno, puding i prašak za pecivo dobro izmešati, pa spojiti sa smesom od jaja i šećera. Biskvitna smesa mora da bude povezana, kompaktna i bez grudvica.

4. Pleh, kalup za pečenje kolača, premazati puterom i posuti grizom. Tri kašike, pola biskvitne smese lagano uliti, poravnati površinu i zapeći 5-6 minuta u rerni prethodno zagrejanoj na 180 stepeni.

5. Na pola pečeni biskvit izvaditi iz rerne, ravnomerno poređati voće,posuti grizom, pa lagano i pažljivo preliti s ostatkom biskvitne smese.

6. Vratiti u rernu i peći na 170 stepeni dok kolač lepo ne porumeni, odnosno, oko 15 minuta.

7. Pečeni kolač izvaditi iz rerne, prohladiti ga i posuti vanil ili burbon šećerom.

IZVOR:DNEVNIK

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*