Vojska Srbije u polufinalu Tenkovskog biatlona

MOSKVA –

Tenkisti Vojske Srbije plasirali su se u polufinale Tenkovskog biatlona na poligonu Alabino kod Moskve, u jakoj konkurenciji ekipa iz 19 zemalja.

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, tri srpske posade u individualnim trkama su pokazale zavidnu veštinu u vožnji, savladavanju prepreka i preciznosti gađanja topom i spregnutim mitraljezom, što im je donelo plasman među osam najboljih ekipa u najatraktivnijoj disciplini Međunarodnih vojnih igara.

vojska, srbije, tenkovski, biatlon

Izvor: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

Polufinalne štafetne trke biće održane 31. avgusta i 1. septembra, a nakon današnjeg žreba znaće se kada naši tenkisti izlaze na stazu.

Za razliku od individualnih trka koje se voze tri kruga i tenkovske posade kreću u razmacima, polufinale je posebno atraktivno jer se vozi u četiri kruga i sve ekipe kreću istovremeno.

Ovogodišnje Međunarodne vojne igre održavaju se od 23. avgusta do 4. septembra na teritoriji Rusije i 10 zemalja suorganizatora, među kojima je prvi put i Srbija.

Na tom prestižnom takmičenju, u nadmetanju u 34 discipline učestvuju ekipe iz 42 zemlje, a pripadnici Vojske Srbije takmiče se u pet disciplina – „Čuvar reda“, „Tenkovski biatlon“, „Snajperska granica“, „Vojni reli“ i „Armija kulture“.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*