VOJVODINA DOBIJA JOŠ JEDNU PIVARU Investitor dolazi iz zemlje piva, posao za 300 ljudi

Opština Beočin i slovačka kompanija Architecture and desing Company Ltd. potpisale su protokol o saradnji i investiranju u ovoj opštini.

Predmet ovog protokola predstavlja definisanje uzajamnih namera i zajedničkih ciljeva od kojih investitor planira izgradnju pivare, proizvodnju i pakovanje mineralne vode i sokova, proizvodnju slada i sirupa; proizvodnju staklene ambalaže, proizvodnju celuloze i papira, izgradnju hmeljare, separacija komunalnog otpada, na svakoj od navedenih lokacija planirana je izgradnja prečistača otpadnih voda i zapošljavanje oko 300 radnika sa teritorije opštine Beočin.

Vrednost planiranih investicija iznosi 40 miliona evra sa mogućnošću proširenja.

Dogovoreno je da se u narednih mesec dana održi sledeći sastanak do kada će od strane opštine Beočin biti formiran poseban stručni tim koji će obavljati poslove vezane za navedenu investiciju i pružiti svu podršku investitoru – navodi se na sajtu Opštine.

Sporazum su potpisali predsednik Opštine Beočin Mitar Milinković i zastupnik kompanije František Kurila.

U Srbiji postoji šest velikih pivara, međutim tri najveće od njih „drže“ 94 odsto udela na tržištu. Pored toga, registrovano je još oko 20 mikro-pivara koje posluju na domaćem tržištu, ali se smatra da ih postoji još oko 40 koje nisu zvanično registrovane.

Interesantan je podatak koliko Srbi popiju piva i kako smo pozicionirani u regionu o ispijanju.

IZVOR:BLIC

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*