Voker poziva Albance da se ujedine

Vilijem Voker (Foto EPA EFE – V.H.)

PRIŠTINA – Bivši ambasador OEBS-a u Prištini i albanski lobista Vilijam Voker pozvao je sve Albance koji žive van granica svojih zemalja da se ujedine na predstojećim izborima kako bi njihovi kandidati dobili dovoljan broj mesta u parlamentu i ponudio sebe kao njihovog predstavnika.

On se u poruci obratio dijaspori iz Albanije, Srbije, Severne Makedonije i Crne Gore i poručio im da su oni koji su na vlasti ne mogu ništa da isprave, zbog čega poziva na osnivanje Pokreta svih Albanaca koji žive u dijaspori bez obzira na poreklo i političko ujedinjenje, prenosi Koha.

„Pokret će se sastojati od svih Albanaca, bez obzira na poreklo ili druga opredeljenja. Verujem da ja, kao nealbanac koga mnogi ljudi poštuju, imam najbolje šanse da ujedinim mnoge frakcije dijaspore širom sveta. Molim za vašu podršku”, rekao je Voker, prenosi Tanjug.

On je dodao i da su donosioci odluka u celom regionu političari, a ne patriote, da imaju moć, ali i da su veoma korumpirani i veoma zavisni od međunarodnih mentora sa nealbanskim motivima.

 

 

IZVOR:POLITIKA

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*