Vrtić u Vranju zatvoren zbog korone

Vrtić „Naše dete“ u Ulici Moše Pijade u Vranju zatvoren je privremeno, na nedelju dana, jer je znatan deo zaposlenih u toj ustanovi zaražen virusom korona, rekla je zamenica gradonačelnika Vranja Zorica Jović.

Vrtić u Vranju zatvoren zbog korone

Foto: Pixabay
Osim devetoro zaposlenih, u tom vrtiću na virus korona je pozitivno i troje dece.
U petak nam je prijavljeno da infekciju ima devetoro zaposlenih, što je i potvrđeno krajem prošle nedelje. Što se dece tiče nije zabrinjavajući podatak, troje dece nam je prijavljeno. Postupali smo po preporuci Zavoda za javno zdravlje da se u ovom vrtiću obustavi rad na period od nedelju dana„, rekla je Jović, navodeći da je Gradski štab za vanredne situacije uputio preporuku vrtiću i Školskoj upravi.
Zamenica gradonačelnika navela je da u vrtićima u Vranju nije primetan porast broja obolele dece.
U nekim vrtićima nemamo nijedan slučaj, ali porodičnih slučajeva ima. Virus se donosi iz porodica, ne iz vrtića ka porodici, tako da nije bilo potrebe da se za ostale vrtiće preduzimaju bilo kakve mere. Moramo da vodimo računa kada su u pitanju deca čiji roditelji rade i da razmišljamo i o tome da roditelji nemaju gde da ostave decu„, objasnila je Jović, koja tvrdi da je „u vrtićima situacija pod kontrolom“.
Gradski štab za vanredne situacije svakog jutra od direktora obrazovnih i predškolskih ustanova dobija izveštaje o broju pozitivnih na virus.
Dobijamo zbirni podatak predškolaca, osnovaca i srednjoškolaca, iako je veoma mali broj pozitivne dece među predškolcima. Prema izveštajima od ponedeljka ujutro koje dobijamo od direktora, ima 130 pozitivnih učenika i predškolaca. Što se zaposlenih tiče, njih 105 je pozitivno na virus korona„, rekla je zamenica gradonačelnika Vranja.
Autor: FoNet

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*